donderdag 22 september 2016

Huiskamerfestival: zondag 6 november 2016


Locatie 1

Twee vrouwen en een Nederlandse componist:graag stellen we u voor aan Lili & Nadia Boulanger en aan Léon Orthel.
Orthel componeerde vanuit zijn hart. Hij voelde zich meer aangetrokken tot gepassioneerde composities i.p.v. de intellectualiteit van de twaalf-toontechnieken van zijn tijdgenoten Schönberg en Webern. Zijn liederen op teksten van Rilke en Slauerhoff behoren tot zijn bekendste werken. 

Gedurende Lili’s korte leven - ze werd 25 jaar - bloeide ze uit tot een bekende Franse componiste. Ze won als eerste vrouw in de geschiedenis de befaamde ‘Prix du Rome’.

Nadia werd vooral geroemd voor haar pedagogische en muzikale kwaliteiten: ze werd ook wel beschreven als ‘de vrouw die alles hoorde’ en was zeer bevlogen in haar roeping als docent. Om met de woorden van Nadia te spreken:
‘Life is denied by lack of attention, wether it be to cleaning windows or trying to write a masterpiece’.

Maaike en Isabelle houden van het ontdekken van nieuwe ‘bites’ in hun muzikale menu. 

Ze hebben een gretigheid naar onbekendere werken en ze zoeken graag een connectie met andere kunstvormen. Daaruit is voor dit festival de samenwerking met Kyra van Hulzen ontstaan: haar intrigerende miniaturen stelt zij ten toon in één van de huiskamers.


Locatie 2
Sinds een jaar of tien toeren De Ministers door het land met hun sfeervolle luisterliedjes. Inmiddels spelen zij hun derde avondvullende liedjesprogramma Herkomst in de theaters. 

Tim Driessen en Joop Leemans - vaste kern van de formatie - trakteren u op een proeverij van liedjes van hun gloednieuwe album en nemen u mee op reis door heden en verleden, op zoek naar wortels. 

Een frisse mix van poëtische teksten, een gezonde dosis melancholie en droogkomische humor.Locatie 3

Wonderlijke klanken van een zon die niet ondergaat, een pianist die opgesloten zit in een computerspel en een zowel spectaculair als lyrisch Concerto voor Piano en Keukenorkest, een orkest dat volledig bestaat uit huis- tuin en keukenapparaten; dat is wat u kunt verwachten in dit concert met werken voor Piano en Soundtrack van pianist en componist Daan van den Hurk.
De pianist vormt een volwaardig duo met een eerder opgenomen soundtrack, waardoor er klanken en andere muzikale mogelijkheden ontstaan die normaal gesproken niet live uitvoerbaar zouden zijn. Dit zorgt voor een concert zoals u nog nooit gehoord heeft!

Daan van den Hurk MMUS (1987) studeerde jazz piano, klassiek piano en compositie waarvoor hij in 2014 cum laude afstudeerde aan het Utrechts Conservatorium. Daan speelt soloconcerten, concerten voor piano en soundtrack en in verschillende duo’s en ensembles door heel Nederland. Zijn composities worden binnen en buiten Europa uitgevoerd, o.a. door saxofonist Johan van der Linden en pianisten Marcel Worms en Henry Kelder. Daarnaast is hij begeleider van Silent Films, pianodocent en geeft hij contrapunt aan de HKU.


Muzikale verrassingen in het bruisende hart van Utrecht: u bent van harte welkom!

U wandelt met een gids naar o.a. een werfkelder aan de Oudegracht en een concertkamer aan de Weerdsingel - elke plek herbergt een eigen muzikale voorstelling -.
Op iedere locatie wordt u ontvangen met een hapje en een drankje.
De maximale loopafstand tussen de locaties is vijftien minuten.

Begin: 13:00 onder de Dom, vertrek: 13:30.
Duur: elk concert duurt zo'n 30-40 minuten
Eindtijd: +/- 17:00
Entrée: volwassene € 18,00, jongeren onder de 18 jaar: € 13,00, inclusief hapjes en drankjes. 
Gezinskorting: 2 ouders + 2 kinderen: € 7,50 korting.

Kaartverkoop: 

Deze editie van het festival vond plaats in 2016. Voor actuele kaartverkoop: zie de huidige editie.Een muzikale groet namens het festivalteam:


Isabelle van Dooren (piano), Maaike Peters (cello), Kyra van Hulzen (kunst aan de muur),  Daan van den Hurk (piano, compositie & soundtrack), Tim Driessen (zang), Joop  Leemans (gitaar), Tanja Malessy, Hans Schotel en Arthur Geijsen.